Legyél mindig naprakész!

Tudj meg mindent aktuális ajánlatainkról és kedvezményeinkről.

Szeretnék rendszeres tájékoztatást kapni e-mailben az aktuális akciókról, az új termékekről, különleges ajánlatokról és megtakarítási lehetőségekről a vasaroljunk.hu ingyenes hírlevelén keresztül. Ezennel hozzájárulok, hogy a vasaroljunk.hu feldolgozza az e-mail címemet és az általam megadott adatokat (lásd az Adatvédelmi tájékoztatót) a hírlevél küldéshez és ennek optimalizálásához.

A visszavonásra vonatkozó rendelkezés:

Bármikor indoklás nélkül visszavonhatod a beleegyezésedet. Ehhez kérlek vedd fel a kapcsolatot a sales@vasaroljunk.hu e-mail címen keresztül. A hozzájárulás visszavonásáig végrehajtott adatkezelés jogszerűségét nem befolyásolja a hozzájárulás visszavonása.

Kérjük, vedd figyelembe a jogi nyilatkozatot.
2021-08-20

A strapabíró kutyajáték – Hogyan válasszunk tartós játékot a kutyának

Szétrágott papucs, cipő, megrágcsált bútor, széttépett párna, cafatokra szedett plüssállat? Ha az ön bútorai, ruhái is így néznek ki vagy szeretné elkerülni, hogy a kiskedvence áldozatául essenek, akkor olvasson tovább!

A kutya megrágta az ajtót, aminek a darabjai a földön hevernek

A kölyökkutyák hajlamosak mindent megkóstolni kíváncsiságból vagy pedig a 3-6 hónapos kor között zajló fogváltás kellemetlen érzését próbálják rágcsálással csillapítani. Azonban felnőtt kutyusoknál is előfordulhat, hogy unalomból, szorongásból vagy éhségből esik neki dolgainknak. Számukra a rágás egy természetes, ösztönös viselkedés, ezért fontos, hogy olyan alternatívát kínáljunk nekik, amin kiélhetik rágási hajlamukat és ami leköti figyelmüket!

Milyen játékot ne adjunk a kutyának?

Először is, ha jót akarunk magunknak, ne adjuk oda a már megrágott lábbelit játék gyanánt, valamint ne vegyünk olyan kutyajátékot se, ami túlságosan hasonlít egy mindennapi használati tárgyunkra! Ha így teszünk, a kutya nagyon nehezen fogja megtanulni a különbséget saját játékai és a mi holmijaink között. Továbbá arra is ügyeljünk, hogy a labda/kötél/rágóka ne olcsó, silány termék legyen, mivel azok pár perc alatt széttépve végzik, és ezek darabkái megrekedhetnek a kutya gyomrában, beleiben és így akár műtéti beavatkozásra is szükség lehet az eltávolításukhoz.

De mégis milyen rágható játék lenne a legideálisabb választás kutyánknak?

2 kutya szájukban kutyajátékkal

Strapabíró és egészséges kutyajáték alatt azokat a termékeket értjük, amelyek masszív, tartós és méreganyagmentes anyagból készülnek, illetve nincsenek rajtuk könnyen letéphető apró részek, amelyek bármilyen módon kárt tehetnének a kutyában. Ilyen játékokat nem lehet filléres, kínai boltokban vagy vegyeskereskedésben kapni, leginkább webshopokban vagy állatfelszereléssel foglalkozó üzletekben tudjuk beszerezni őket. 

Érthető, hogy nem mind költünk szívesen többezer forintot egy-egy játékra, azonban adódnak olyan ünnepi alkalmak, pl. karácsony vagy a kiskedvenc szülinapja, amikor szőrös gyermekünk valóban megérdemel egy becses játékot. Ráadásul egy jó minőségű labda megfelelő használat mellett akár 2 éven át használható állapotú marad - ennyi idő alatt jó néhány filléres labdát kellene vásárolni, hogy mindig legyen egy ép példány a kiskedvencnek. Ezenkívül az állatorvosi költségektől is megkíméljük magunkat, hisz a kutyus nem fog lenyelni darabkákat, amik bajt okozhatnának.

Az általunk ajánlott 9 legjobb strapabíró kutyajáték és rágóka

  1. West Paw Jive kiszámíthatatlanul pattogó méreganyagmentes labda 2 év garanciával

    West Paw Jive kiszámíthatatlanul pattogó labda kutyáknak
  2. West Paw Toppl jutalomfalattal tölthető rágóka méreganyagmentes tartós anyagból, 2 év garanciával

    West Paw Toppl jutalomfalattal tölthető rágóka kutyáknak
  3. Chuckit! Ultra Ball elnyűhetetlen magasra pattanó labda

    Chuckit Ultra Ball elnyűhetetlen labda
  4. Kong extrém strapabíró gumicsont nagy rágásigényű kutyáknak

    Kong extrém strapabíró gumicsont
  5. Kong Traxx traktor gumiabroncs formájú  robosztus és tömör rágójáték

    Kong Traxx gumi alakú tömör rágójáték
  6. Teomann kávéfarágóbot a hosszantartó rágási élményért

    Teomann kávéfa rágóbot a hosszantartó rágási élményért
  7. Nylabone Puppy Starter Kit rágócsont szett kölyköknek a változatos rágásélményért

    Nylabone rágócsont szett kölyökkutyáknak a változatos rágáélményért
  8. Nylabone extrém strapabíró rágójáték szárított marhahús ízben erős álkapcsú rágóbajnokoknak

    Nylabone extrém rágójáték marhahús ízben
  9. Julius K-9 IDC extra tartós kaucsuk labda nagy teherbírású zsinórral

    Julius K-9 IDC extra tartós zsinóros labda

Még több minőségi kutyajáték és rágcsálnivaló ezekben az online boltokban található: Zooplus, Csodacsont.